Förflytta dig till innehållet

Arbetsgrupp söker lösning på problem med dålig inomhusluft

Bland annat Skräbböle skola i Pargas har haft problem med inomhusluften. Bilden är från saneringen i januari 2017. ÅU-foto

Statsminister Juha Sipilä har tillsatt en projektgrupp för att bereda åtgärdsprogrammet ”Ett decennium av sunda lokaler”.
Målet är att främja hälsa och välfärd i anslutning till offentliga byggnader.

Genom det nya åtgärdsprogrammet säkerställer man hållbar och sund praxis för byggande och underhåll samt förebygger problem med inomhusluft.
Åtgärdsprogrammet kommer att innehålla praktiska åtgärder som redan under denna regeringsperiod bidrar till lösningar på problemen med lokalers inomhusluft. Programmet syftar till att hitta nya, innovativa och hållbara metoder som syns som en strukturell förändring i branschen.

Programmet överlämnas till riksdagen som statsministerns upplysning under höstsessionen.

Ordförande för projektgruppen är bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen och vice ordförande är specialmedarbetaren Markus Lahtinen från statsrådets kansli. Projektdirektör är regeringsrådet Marika Paavilainen från statsrådets kansli.

Åtgärdsprogrammet bereds under hösten 2017. Projektgruppens mandatperiod löper ut den 28 februari 2018.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit