Förflytta dig till innehållet

Arkitektbyrån Koncept Stockholm inreder Viking Lines nybygge

Så här har arkitekterna tänkt sig att inredningen i Viking Lines nybygge ska se ut. Bild: Koncept Stockholm

Uppdraget att inreda Viking Lines nya fartyg som byggs för rutten Åbo-Mariehamn-Stockholm har gått till svenska arkitektbyrån Koncept Stockholm, uppger rederiet ett pressmeddelande.

– Valet stod mellan flera välrenommerade arkitektkontor där Koncept Stockholm stack ut med sin mycket attraktiva kombination av skandinavisk lätthet och lekfullhet. För Viking Line är det viktigt att arkitekterna bidrar till en lockande reseupplevelse som fungerar för såväl kryssningsresenärer, barnfamiljer, konferensgäster som den omfattande frakttrafiken mellan länderna. Det är en utmaning som vi ser att Koncept Stockholm kommer att hantera med fingertoppskänsla och hög kompetens. Vi har även tagit i beaktande våra internationella gäster, som kanske aldrig tidigare upplevt liknande skärgårdsvyer, genom att ytterligare ta ett steg längre i att prioritera utsikten ut mot havet och skärgården, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

Koncept Stockholm har tidigare bland annat inrett hotell Haymarket by Scandic i Stockholm.

Arkitektbyrån har en arbetsgrupp om tio personer som redan är i full färd med att skapa framtidens kryssningsupplevelse.

Arbetet leds av Niclas Makowsky och Ann Marie Ekroth.

– Vi är mycket stolta över att ha blivit valda som arkitekter och all vår erfarenhet från spännande och framgångsrika hotell-, restaurang-, bar-, spa- och butiksprojekt över hela Norden tar vi nu med oss ombord på kryssningsfartyget. Vi vill genom vår design höja upplevelsen av en resa genom en av världens vackraste skärgårdar där utbudet ombord på fartyget är rikt och varierat med inspiration från det marina och nordiska, säger Niclas Makowsky på Koncept Stockholm.

Viking Lines nya fartyg levereras 2020. Det är 218 meter långt och kan ta 2 800 resenärer.

Fartyget byggs på varvet Xiamen Shipbuilding Industry i Kina och är ett samarbetsprojekt där man planerar engagera flera finländska och europeiska leverantörer.

Illustration över restaurang med panoramautsikt. Bild: Koncept Stockholm

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit