Förflytta dig till innehållet

Familjeservice, dagcenter och familjecafé i samma lokaler i Kimito från och med årsskiftet

Emilia Örnmark
Gul stenbyggnad

Från och med nästa år blir den så kallade Kemitrafastigheten på Arkadiavägen i Kimito en samlingspunkt för familjeservicen, familjecaféet, dagcentret och administrativ omsorgspersonal, skriver Kimitoöns kommun på sin webbsida.

Det är ett led i att kommunens social- och hälsovård övergår till Egentliga Finlands välfärdsområde 1.1.2023. Tanken är att senare ordna en namntävling för den nya enheten.

Vuxensocialenheten fortsätter som tidigare med sin verksamhet på Gästgivargränd.

Kommunen har skrivit på ett hyresavtal för lokalerna från och med årsskiftet. Avtalet överförs till välfärdsområdet 1.1.2023. Ändringsarbeten i fastigheten påbörjas inom kort.

De utrymmen som blir lediga i kommunkansliet efter att en del av omsorgens enheter flyttar ut kommer att ses över i samband med den utvärdering av organisationen som ska göras under nästa år, då social- och hälsovårdstjänsterna övergått till välfärdsområdet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit