Förflytta dig till innehållet

Fina bilar på gång

Många av bilklubbens medlemmar kommer med till Kasnäs. Här en bild från starten vid Malmgård i fjol. Foto: Karola Asplund

Veckoslutet den 12-13 augusti finns det chans att på Kimitoön se 20 intressanta bilar, från 1930- till 80-tal. Det är frågan om Helsingforsnejdens automobilklubbs årliga sommar-kulturfärd, den här gången som ett inslag i Finland 100 år-firandet.

– Vi har Kasnäs som övernattningsställe. På vägen dit ska vi se Bjärnås Nostalgia-museum, Mathildedal, Kimito och Söderlångvik, och följande dag bekantar vi oss med Dalsbruk innan vi åker vidare till Fiskars, säger Stefan Asplund som är sekreterare i klubben.

Vad är tjusningen med att åka många på en sådan färd?

– Delat intresse, chans att umgås och att diskutera bilar, och att använda dem. Bilar är ju inte gjorda för att bara stå i garaget. Och så kommer man sig iväg till sådana ställen som man kanske  annars inte skulle besöka. I fjol åkte vi via Östnyland ända till Voikoski, säger han.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit