Förflytta dig till innehållet

Finnair har ställt in flera flyg Åbo–Helsingfors i augusti — läget förbättras i september

Åbo flygplats, Finnair, flygplan

Stilla. Finnair har ställt in flygturer mellan Åbo och Helsingfors i augusti, och ett par i september. Orsaken är problem med propellerflygplan och att landningsbanor på Helsingfors-Vanda flygfält reparerar. Foto: Kim Lund


Finnair har ställt in tiotals flygturer mellan Åbo och Helsingfors i augusti.
— Vi har tvingats göra det eftersom vi har haft ett utmanande läge för alla flygningar med propellerplan. Ibland har flygplanen tagits ur bruk på grund av tekniska problem. Dessutom repareras tre landningsbanor på Helsingfors-Vanda flygfält just nu, vilket begränsar landningskapaciteten, säger Paula Malka vid Finnairs kommunikationsavdelning.
Problemen gäller inte bara Åboflygen, utan även andra turer.
För att underlätta situationen har Finnair hyrt ersättande propellerflyg av det danska flygbolaget DAT.
— Vi beklagar läget, som har påverkat våra passagerare. Reparationerna av landningsbanorna är klara i september, vilket förbättrar situationen.
De två senaste veckorna har flygningarna ändå löpt lite bättre. Bolaget ställde in en flygtur Helsingfors–Åbo den 29 augusti, en tur den 4 september och en tur Åbo–Helsingfors den 5 september.
De inställda flygen påverkade 67 passagerare den 29 augusti och den 5 september, och 66 passagerare den 4 september.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit