Förflytta dig till innehållet

Granne med gruvutvidgningen tar det med ro

Anja Kuusisto

70 hektar. Så stort är Nordkalks dagbrott nu, och sett till den ytan är 3000 kvadratmeter småpotatis, det vill säga ungefär så stort är området för den aktuella utvidgningen, som sker mot stadskärnan.

Ett av de husbolag som ligger allra närmast de utvidgade gruvområdet i Pargas centrum är bostadsbolaget Ab Malmstranden, ett nytt och påkostat våningshus intill Råttis ochSkräbbölevägen.

Enligt husbolagets styrelseordförande Per-Erik Sundström har flera av husets invånare varit fundersamma över gruvutvidgningen, men den information som man har fått av Nordkalk har varit saklig och folk verkar för tillfället nöjda.

– Vi har redan en tid nu haft en apparat som mäter vibrationer och några avvikelser har inte förekommit. Hur det blir senare kan vi förstås inte veta, säger Sundström.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit