Förflytta dig till innehållet

Ineffektivt TPS förlorade på straffar

Ilkka Heikkinen. Lika effektiv i powerplay som i upptakten av förra säsongen. Foto: Johan Backas

ISHOCKEYLIGAN

Västkustrivalen Lukko är uppenbarligen ett manslap som vet hur TPS ska betvingas i hockeyligan. Få är de som lyckats men Raumolaget har i och med 2–1-segern på lördagskvällen svarat för bedriften två gånger.

Precis som i seriepremiären för drygt tre veckor sedan skedde det efter oavgjort i fulltid med en storspelande målvakt i form av Kaapo Kähkönen.

Denna gång stod han i vägen för 24 puckar och tvingades bara kapitulera då Ilkka Heikkinen med två mans överläge på isen dundrade in kvitteringen för 1–1.

Några fler mål efter det fick publiken i Åbohallen, som nu i alla fall uppgick till sextusen ögonpar, inte se förrän i straffläggningen där Janne Keränen och Toni Koivisto hittade rätt för gästerna. Enda i TPS som lyckades i det momentet var lagkaptenen Tomi Kallio men det räckte inte.

I tabelltoppen tappar TPS ledningen till JYP efter att ha fått njuta av den i en vecka. Men det är jämnt i täten. JYP har 24 poäng mot 23 för TPS och 21 för trean Lukko.

TPS spelar tre matcher nästa vecka. På tisdag fortsätter CHL med bortamatch mot Nottingham Panthers. I inhemska ligan väntar KooKoo borta på torsdag och KalPa hemma i Åbohallen på lördag.

TPS–Lukko 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–0)
I:
–.
II: 29.28 Lukko timeout, 35.12 Rony Ahonen (Heikki Liedes, Jere Friberg) 0–1 (spel 4 mot 4), 38.36 TPS timeout, 38.59 Ilkka Heikkinen (Patrik Virta, Éric Perrin) 1–1 (pp2).
III: –.
Förlängning: –.
Straffar: Toni Koivisto 1–2.
Utvisningar: T 4×2 min, L 5×2 min.
Mål/powerplay: T 1/5, L 0/4.
Målvakter: Oskari Setänen T 8+7+3+1=19, Kaapo Kähkönen L 4+11+9+0=24.
Skott: 54–37 (12–15, 21–13, 17–7, 4–2).
Domare: Jussi Leppänen–Jouni Saukkonen.
Publik: 6021.
Planens lirare: Kaapo Kähkönen, Lukko.
TPS-liraren: Ilkka Heikkinen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit