Förflytta dig till innehållet

Jaakko Lindfors ställer inte upp som borgmästarkandidat för Vänsterförbundet

Stefan Holmström
Man står framför gammalt stenhus
Jaakko Lindfors är nu ersättare i stadsfullmäktige och medlem i stadsstyrelsen.

Tidigare ordföranden för Vänsterförbundet i Åbo, Jaakko Lindfors, tackar nej till att ställa upp som borgmästarkandidat i kommunalvalet i Åbo.

– Jag är glad över alla kontakter som gäller en kandidatur. Efter noga övervägande har jag beslutat att inte ställa mig till förfogande. I stället vill jag i kommunalvalet med all kraft driva frågor som bättre service för barn och äldre samt alla former av miljöskydd, säger Lindfors i sitt pressmeddelande på torsdagen.

Lindfors skriver att han vill ”dra sitt strå till stacken” som medlem i stadsstyrelsen och genom sitt jobb inom utbildningssektorn. Han arbetar också med en avhandling coronaepidemins följder för skolpolitiken.

– Jag är övertygad om att Vänsterförbundet i Åbo hittar en kandidat som tillsammans med våra 99 andra kandidater kan främja våra mål om en jämlikare och mer ekologisk stad.

VF i Åbo har stått utan kandidat efter att brottsmisstankarna mot Vänsterförbundets borgmästarkandidat Sasu Haapanen blev kända.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit