Förflytta dig till innehållet

Julia Karlsson är Pargas lucia i år

Pargas lucia 2018 Julia Karlsson i mitten flankeras av tärnorna Isabelle Vikman (t.v.), Ellen Lindström, Vilma Sjöström och Tilda Gustafsson. Till höger gitarristen Robin Enlund. Foto: Mikael Heinrichs


Det blev kandidat nummer 2, Julia Karlsson, som samlade flest röster i föreningen Folkhälsan i Pargas luciaomröstning.
Det är tre märkbart glada tjejer som samlats till luciaövning i daghemmet Bantis utrymmen på tisdagskvällen. Eller egentligen är de fem, eftersom trion utökats med två tärnor – och en gitarrist – sedan radaktören senast träffade dem.

Glad och överraskad mormor

En av dem är också Pargas nya lucia – och det klarnar rätt snabbt vem det är. Julia Karlssons mormor Berith Engman är också på plats efter att ha fått inbjudan en dryg halvtimme tidigare.
– Jag minns att Julia i något skede då hon lussade hemma sade att hon nog en dag ska vara lucia då hon blir stor, skrattar Engman som hade anmält sitt barnbarn som kandidat.
Förutom luciakandidaterna Ellen Lindström och Vilma Sjöström kommer  Tilda Gustafsson och Isabelle Vikman att delta i luciaföljet tillsammans med gitarristen Robin Enlund.
– Dessutom kommer fyra dagisbarn, två flickor och två pojkar, från Bantis att vara med som stjärngossar på en del av de ställen som lucia besöker innan jul, berättar ”luciamamma” Trisse Ramström.

Fullbokad kalender

Luciaföljets kalender är redan nu rätt fullbokad, inte minst eftersom den 13 december i år infaller på en torsdag och vardagarna innan jul blir rätt få.
– Några enstaka besök kan vi säkert ännu ordna, men det finns inte så rysligt många lediga tider längre, säger Ramström.

Premiär på Gamla Malmen

Första chansen att se årets luciafölje kommer redan lördagen den 8 december på Gamla Malmens julmarknad, där de kommer att synas i vimlet. Den egentliga luciakröningen i Pargas kyrka infaller förstås i sedvanlig stil den 13 december, som i år alltså är en torsdag, med start klockan 18.00.
Då kommer mormor Berith Engman självklart att sitta på hedersplats i en för kvällen smockfull kyrka.
Pargas lucia kan beställas till julfester per e-post foreningenfolkhalsan.pargas@gmail.com eller per telefon (vardagar kl. 12–16) på 040-594 6053/Trisse Ramström.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit