Förflytta dig till innehållet

Kampen om direktörsposten i Åbo står nu mellan Minna Arve och Jarkko Virtanen

ÅU-foto


Stadsdirektörsvalet i Åbo tog en ny vändning på fredagen Kari Häkämies och Ville Itälä som hör till Samlingspartiets kandidater i valet meddelade att de hoppar av.
– Det handlar om politik. Jag har noterat att De gröna inte tänker rösta på mig. Det gör att mina chanser att bli vald inte är stora, säger Häkämies till ÅU.
Han säger att Ville Itälä har dragit samma slutsats.
– Vi känner varandra och vi har båda diskuterat saken och kommit fram till att vi drar oss ur, säger Häkämies, som nu tänker koncentrera sig på jobbet som landskapsdirektör i Egentliga Finlands förbund.
– För mig är det här ingen stor sak. Jag har varit stadsdirektör i Kuopio och jag hade i början ingen tanke på att ställa upp i valet i Åbo innan jag blev ombedd att göra det. Nu fortsätter jag som landskapsdirektör, jag trivs bra med det jobbet, säger Häkämies.
Beskedet om att Häkämies och Itälä drar sig ur stadsdirektörsvalet kom efter att De grönas fullmäktigegrupp beslutat att Minna Arve (Saml) och Jarkko Virtanen (SDP) är gruppens huvudkandidater.
Det betyder att kampen om stadsdirektörsposten nu står mellan Minna Arve, vd i Åbo handelskammare, och Åbos biträdande stadsdirektör Jarkko Virtanen.
Åbo stadsfullmäktige väljer ny stadsdirektör den 16 oktober.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit