Förflytta dig till innehållet

Ljushavet på Salutorget tas bort natten till onsdag

Torghörnet. Salutorget i Åbo efter knivdådet 18.8. Foto: Jan-Ole Edberg

Ljushavet och blommorna på Salutorget i Åbo tas bort natten mellan tisdag och onsdag och ersätts med ett träd som är belyst hela hösten, meddelar Åbo stad.

Också andra minnesljus och minnesblommor som placerats ut i centrum tas bort. Korten och breven som människor lämnat på minnesplatsen tas till vara av Åbo museicentral.

Ett träd som planterats i en kruka ställs på minnesplatsen för att hedra minnet av dem som miste sitt liv i knivattacken fredagen den 18 augusti och för att visa respekt för dem som skadades. Trädet levereras till platsen och lyses upp under de närmaste dagarna. Trädet kommer att stå i hörnet av Universitetsgatan och Auragatan beroende på vädret ungefär tills julsäsongen inleds.

På Åbodagen den 17 september ordnar staden ett gemenskapsevenemang för att hedra minnet av offren i knivattacken, för att förstärka samhörigheten och för att tillsammans blicka framåt.

Två personer miste livet och åtta skadades i knivattacken i Åbo den 18 augusti 2017.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit