Förflytta dig till innehållet

Mannen som häktades för mordförsök erkände att han skadat offret

En polisuniform

ÅU-foto


På morgonen lördagen den 28 juli larmades polisen om att en man skadats allvarligt i stadsdelen Uittamo. I samband med händelsen skadades också en kvinna som varit i mannens sällskap.
Väl på plats visade det sig att mannen blivit utsatt för ett brott, och han fördes till sjukhus för vård. Fallet utreddes som bland annat mordförsök och en ytterst stark brottsmisstanke förelåg.

Läs också: Mordförsök i Åbo

Under lördagsförmiddagen grep polisen den misstänkte gärningsmannen, en man född på 90-talet. Han häktades på måndag, skäligen misstänkt för mordförsök, misshandel och olaga hot.
Den misstänkte gärningsmannen har i förhör erkänt att han är skyldig till de skador som mannen som fördes till sjukhus fick. Offret har lämnat sjukhuset och hans tillstånd är stabilt.
Polisen har en uppfattning om vad som har hänt och motivet till brottet, men berättar inte om motiv, vapen eller andra detaljer i det här skedet.
Utredningen av ärendet fortsätter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit