Förflytta dig till innehållet

Med musik kan folk kommunicera även om de inte pratar samma språk

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Musik kan hjälpa många olika personer med att uttrycka sig själva med olika genrer, melodier och toner. Man kan enkelt formulera hur man känner eller vilket budskap man vill ge ut.

Med musik kan folk kommunicera även om de inte pratar samma språk – för att vi alla kan uppfatta meningen artisten försöker beskriva.

Människor använder musik för många olika anledningar men viktigast av allt är musik skapad för att få någon att känna vad de känner.

Musik kan få dig att känna vilken typ av känsla som helst, från glädje till även sorg, det kan även ändra hur du känner dig. Musik har alltid varit ett sätt för folk att uttrycka sig.

Du kan även associera vissa sånger till känslor, tankar eller viktiga ögonblick. För att musik är koppla till personliga minnen så kan det även hjälpa dig minnas saker eller viktiga tidpunkter minnen.

Eftersom musik kan få dig att känna olika känslor hjälper det också många som är i svåra situationer i sitt liv. Som exempelvis människor som lider av ångest och depression kan använda musik för att hjälpa dem att glömma för en stund allt tufft som pågår i deras liv. Eller så kan det få dig att tänka på andra saker. Min åsikt är att det är viktigt att det finns olika typer och genrer av musik för att vi alla som personer är så unika, så det är bra att de finns många olika genrer så att alla har något att tycka om.

Med hjälp av musik kan vi lära oss mycket om andras kulturer. Just nu spelar musik en oerhörd viktig roll för att sprida olika kulturer ock traditioner. Musik har spelat en stor roll i världen i många år och har nu blivit ett av de viktigaste sätten för olika länder runt om i världen att sprida sin kultur.

Låtar, sångare och genrer hjälper också människor att konstruera självbilder och ge modeller för hur man borde bete sig.

Genom tiden har musik använts för många olika saker som att berätta historier och myter, under kriget, och även på ett medicinskt sätt. Från olika stammar till religiösa sånger, musik har alltid och kommer alltid på något sätt vara en del av vårt samhälle.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit