Förflytta dig till innehållet

Möjlighet att leva livet hela livet

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Hälsa och välmående är viktigt för oss alla. Pandemin har utmanat vårt välmående på flera plan. Den isolering vi kopplar ihop med pandemin är verktyget att skydda den fysiska hälsan från viruset, men har samtidigt en effekt på det sociala och psykiska mående.

För de äldre har påbudet om isolering varit extra hårt och utmanat möjligheterna att upprätthålla funktionsförmågan.

Glädjande har jag sett hur man i Pargas kommit i gång med olika projekt för att stärka äldres hälsa, fylla dagen med sociala kontakter och erbjuda kulturupplevelser i närmiljön. Det här är faktorer som stärker funktionsförmågan. Nu ska vi fortsätta hålla fokus på att stödja det friska och stärka det.

Uppdraget att främja invånarnas välmående stannar kvar i kommunerna när social- och hälsovården förs över till välfärdsområdet.

Oberoende av ålder är hälsa och välmående viktigt, man behöver få vara delaktig, självständig och leva ett meningsfullt liv. Vid olika skeden i livet kan man ändå behöva mer stärkande och stödjande insatser för att upprätthålla funktionsförmåga. Stödinsatserna behöver finnas där så man kan fortsätta leva livet hela livet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit