Förflytta dig till innehållet

Nästan som en Oscargala på Kårkulla


Ska delas vidare. Det är meningen att de nya filmerna ska få störst möjliga spridning på webben och via sociala medier, säger Kårkullas marknadsförare Eva-Maria Kankainen och informatör Malin Johansson (t.h.). Foto: Mikael Heinrichs


Röda mattan, bubblande dryck och cocktailsnittar av olika slag. Musikunderhållning à la Mats Prost och intervjuer med filmstjärnorna.
Det var festlig stämning i Kårkullas matsal i Pargas i torsdags då man presenterade sex stycken nya marknadsföringsfilmer för Kårkulla med brukarna i huvudrollerna.
Fyra av filmerna utgår från brukarnas personliga intressen, en presenterar rådgivningsverksamheten och en är en allmän presentationsfilm om Kårkullas verksamhet.
Filmerna är ungefär en minut långa och presenterar olika teman som är viktiga för Kårkullabrukarna i vardagen. Alla filmer är gjorda på deltagarnas villkor och i enlighet med riktlinjerna för valfrihet och självbestämmanderätt.
Nedanför ett bildsvep från filmpremiären:

Några av filmerna finns inbäddade i artikeln, samtliga hittas till exempel via Kårkulla samkommuns Facebooksida.
Benny Talling som bor i Åbo är med i en film med titeln ”mitt hem”, där han bland annat visar upp sitt intresse för målandet. Han deltar i en konstkurs varje fredag vid Arbis i Åbo och har målat ett fyrtio-femtiotal tavlor totalt.
Filmen med Benny:

Mitt hem
Posted by Kårkulla samkommun on Friday, October 6, 2017

 
– Det var riktigt roligt att vara med, filmen spelades in under en dag. Jag har varit med i verksamheten på olika vis så jag var inte det minsta nervös, berättar Talling innan han fick se den slutliga filmen för första gången.
– Ibland kan man se filmer på vår interna Snigel-tv men de här filmerna hade inte ännu kommit dit, säger han.
För Åbobon Merja Ullner som medverkar i filmen ”min dröm” var det här inte alls första gången hon var med i en film. Hon var med i Yle Fem-dokumentärserien Dom kallar oss handikappade som visades i vår.
Filmen med Merja:

Min dröm
Posted by Kårkulla samkommun on Friday, October 6, 2017

 
– Det här var precis som vilken vanlig arbetsdag som helst, säger Merja som är nöjd med slutresultatet.
Drömmen som förverkligades var ett besök till Elvis hem Graceland i Memphis.
– Den här filmpremiären får mig nästan att tänka på Oscargalan, berättar hon uppspelt.
Den yngsta filmstjärnan är tioåriga Samuel Friman som är i huvudrollen i filmen som presenterar Kårkullas rådgivningsverksamhet. Han tyckte det var både roligt och spännande att vara med i en film för första gången.
Filmen med Samuel:

Rådgivning
Posted by Kårkulla samkommun on Friday, October 6, 2017

 
Filmen handlar om rådgivningsdelen med omsorgsbyrån, psykolog- och fysioterapimottagningarna i fokus.
Mamma Ann-Sofie Ahlgren hade sett filmen redan innan den publicerades och tyckte den var jättelyckad, för Samuel var torsdagens lanseringstillfälle den första gången han såg filmen.
Kårkullas samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt och marknadsförare Eva-Maria Kankainen var mer än nöjda med slutresultatet.
– Filmerna spelades in under våren under ett par månaders tid. Vi har inte tidigare haft filmer av det här slaget som på ett enkelt och åskådliggörande sätt presenterar vår verksamhet och brukarnas liv som en del i samhället. De kommer till exempel att användas i samband med besök på skolor, mässor och evenemang och då vi får gäster till enheterna, berättar Kankainen.
– Jag är personligen jättenöjd med slutresultatet och vill förstås tacka alla som ställt upp, både brukare och vår personal och alla andra som varit involverade i processen, säger Ulfstedt.
Filmerna ska också få spridning via olika kanaler på sociala medier.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit