Förflytta dig till innehållet

Nu införs de nya läroplanerna i årskurs sju

Läsåret 2017–2018 tas de nya läroplanerna för den grundläggande utbildningen i bruk i årskurs 7.

De nya läroplanerna togs i bruk i årskurserna 1–6 hösten 2016 och nu införs de i de högre årskurserna så att planerna tas i bruk stegvis. Nästa läsår tas planerna i bruk i årskurs åtta och läsåret 2019-2020 tas de i bruk i årskurs nio.

I och med förändringen kommer också en stor del av ämnesundervisningen att omfattas av de nya läroplanerna.

– I revideringen av läroplanen har utgångspunkten varit frågan om hur eleverna ska kunna uppleva att skolarbetet är betydelsefullt med tanke på deras eget liv. Det är viktigt att eleverna hittar sina egna styrkor, är ivriga att lära sig och utvecklar sitt kunnande samt upplever gemenskap i gruppen, säger Jorma Kauppinen, direktör för avdelningen för allmänbildande utbildning och småbarnspedagogik vid Utbildningsstyrelsen.

De nya lokala läroplanerna har skapats utgående de nationella grunderna för läroplaner som utarbetades av Utbildningsstyrelsen 2014.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit