Förflytta dig till innehållet

"Nu vet vi vad folket vill"

Nästan 2000 namn överräcktes till Wilhelm Liljeqvist av Ecka Wasén, Olof Isberg, Else Broman, Terttu Saukkonen, bakom henne Gunilla Awellan och Runa Heino t.h.


Med fyra namn till hade det funnits precis 2.000 namn på den adress som nyss överlämnades till Kimitoöns kommun – närmare bestämt kommunstyrelsens ordförande Wilhelm Liljeqvist (SFP) – med önskan om fortsatt kommunal äldrevård.
– Visserligen har vi vårdreformen på kommande. Men säljer kommunen ut sina äldreboenden nu till privata aktörer så har vi ingenting att säga till om sedan, säger Ecka Wasén.
Han är ordförande för Kimito pensionärsförening men satte i gång namninsamlingen på eget in itiativ. Nu står både Kimitos, Dragsfjärds och Västanfjärds pensionärsföreningar bako, likaså Kemiönsaaren eläkeläiset och Arbetarpensionärerna i Dalsbruk.
Namnen började samlas in den 4 september så på rätt kort tid har ungefär 35 procent av invånarna skrivit på.
– Nu vet vi vad folket tycker, sammanfattade Wasén.
Långtifrån alla har nåtts. Till exempel har inga listor förts till Almahammet, Solkulla pensionärsbostäder eller bäddavdelningarna, utan man har varit tvungen att för egen maskin ta sig till de butiker och liknande ställen där listorna har funnits. Adressen är riktad till Kimitoöns fullmäktige och tas kanske upp den 30 oktober då fullmäktige också måste ta ställning till pengar för Almahemmet.
– För egen del är jag beredd att rösta för de 1,3 miljoner euro som behövs för en lätt renovering. Den satsningen borde göra det drägligt att fortsätta där några år. Det besvärliga är att vi har självbestämmanderätt bara tills vårdreformen kommer och när det blir vet ingen, inte heller exakt hur den kommer att se ut. Därför tror jag att det är klokt att inte göra förhastade beslut utan försöka hålla kvar den kommunala service vi har hellre än att sälja ut, säger Liljeqvist.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit