Förflytta dig till innehållet

Nya livskraftschefen i Pargas får grundlön på 6 400 euro – stadsstyrelsen väljer bland fyra kandidater på måndag

På måndag ska stadsstyrelsen i Pargas välja kommunens första livskraftschef. Vem av de fyra som stadsdirektör Patrik Nygrén i egenskap av föredragande tjänsteman föreslår klarnar först under mötet.

Innan det kommer stadsstyrelsen ännu att ha möjlighet att bekanta sig med de fyra kandidaterna som lämplighetstestats av företaget Chief Exectuvive Search.

Kandidaterna är Tomas Björkroth, Jennifer Gammals, Maria Leppäkari och Heidi Saaristo-Levin.

LÄS OCKSÅ

Lämplighetsbedömningarnas resultat presenteras likaså på mötet i form av rekommendationsrapporter.

Det som däremot står klart redan nu är att grundlönen för den blivande livskraftschefen kommer att bli 6 406 euro i månaden och att prövotiden är sex månader lång.

På måndag är förslaget att stadsstyrelsen väljer Hanna-Maria Grandell till sektorchef för förvaltning och stödtjänster samt Ulrika Lundberg till sektorchef för fostran och utbildning.

Nuvarande förvaltningschef Grandell och bildningschef på den svenskspråkiga sidan Lundberg var de enda som anmält intresse för tjänsterna då de ledigförklarades internt.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit