Förflytta dig till innehållet

Örökonstnärers konst visas runtom på ön

sandstrand

sandstrand

Bland annat Lilli Haapala ställer ut sin konst. Pressfoto


Residensprogrammet Öres organiserar sin första grupputställning på ön Örö i Kimitoöns skärgård denna sommar. Konstutställningen visas fram till den 31 augusti. Utställningen presenterar ett antal finländska konstnärer som har arbetat på Örö under de senaste åren.
Utställningen innefattar allt från miljö- och installationskonst till fotografi, video- och ljudkonst. Verken finns på olika ställen på ön; i tomma byggnader, bunkrar och den naturliga miljön. Platserna där konstverken finns att se är märkta med skyltar.
Öres är ett internationellt residensprogram för konstnärer och forskare på Örö. Den konstnärsstyrda organisationen startade sin verksamhet hösten 2015, varefter cirka 70 konstnärer och forskare har arbetat i residensprogrammet året runt.
Örö har tidigare tillhört Försvarsmaken men överläts år 2015 till Forststyrelsen och blev en del av Skärgårdshavets nationalpark. Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet och Kimitoöns kommun har gett understöd till utställningen.
en vas

Lehmunruusus verk. Pressfoto

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit