Förflytta dig till innehållet

Pargasföretag erbjuder inhemsk hundmat

Den första satsen hundmat innehåller gris, fisk, potatis, havre och lin. Foto: Katja Honkasalo

Den första helinhemska hundmaten finns nu i S- och K-kedjornas butiker och i Hankkijas affärer. Det är Pargasföretaget Dagsmark Petfood som har lanserat torrfodret Häme. Fodret består av gris, potatis, fisk, havre och lin.

Alla råvaror är inhemska och närproducerade. Företaget tar tillvara restprodukter från livsmedelsindustrin och återvinner dem i torrfodret.

– Jag uppskattar inhemska råvaror också i min egen kost och jag vill ge hundarna samma möjlighet. Eftersom det inte tidigare har funnits ett inhemskt torrfoder beslöt vi tillverka det själva, säger Dagsmark Petfoods vd Laura Strömberg som leder företaget från hemmet i Kirjala.

Laura Strömberg tror att det finns en efterfrågan på ett inhemskt och ekologiskt torrfoder. ÅU-foto

Dagsmarks Petfoods har sin fabrik i Dagsmark utanför Kristinestad. Företaget grundades i fjol av Strömberg och Raisiokoncernens före detta Benecoldirektör Jukka Kaitaranta, livsmedels- och försäljningsproffsen Topi Jurvanen och Börje Norrgård samt grundaren av Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Pekka Siivonen-Uotila.

Nästa år utvidgas sortimentet med två nya produkter, Savo och Lappi.

LÄS OCKSÅ: Närmat för hundar ligger i tiden

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit