Förflytta dig till innehållet

Småskolan i Rosala står tom

Arkiv
gult trähus
Småskolan i Rosala har gjorts om till bostadshus, men står för tillfället tom.

Just nu står småskolan i Rosala tom. Det är inte heller på hyresmarknaden just nu, eftersom ägaren Åbolands skärgårdsstiftelse funderar på nästa steg.

Huset köpte stiftelsen av Kimitoöns kommun i februari 2020 för att kunna erbjuda boende till någon barnfamilj som vill flytta ut till skärgården.

Rosala byalag initierade köpet i samband med en inflyttningskampanj, ledd av föräldrar med barn i Rosala skola. Tanken är att locka dit barnfamiljer och stödja skolan, och därför efterlyses särskilt barnfamiljer.

Förra vintern hyrde en första barnfamilj huset för ett halvt år för att prova på livet i skärgården. Följande familj hade reserverat huset från augusti i år, men meddelade stiftelsen för ett tag sedan att man vill flytta bort.

– Vi har i dagarna låtit installera ett nytt reningsverk till huset och funderar nu på eventuella andra renoveringsåtgärder på samma gång. Jag har ännu inte något exakt besked om vad allt vi gör innan vi sätter ut huset på marknaden igen och hur länge det kan tänkas ta, säger stiftelsens verksamhetsledare Anna Franzén.

Innan huset hyrdes ut första gången lät stiftelsen göra om huset från skola till bostadshus. Båda våningarna renoverades och i januari 2021 stod det klart för uthyrning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit