Förflytta dig till innehållet

Sök till stadsdirektör i Åbo senast den 20 september

En klassisistisk byggnad nerifrån

Ansökningarna till tjänsten som stadsdirektör i Åbo stad ska lämnas in senaste den 20 september klockan 15. Tjänsten har en prövotid på sex månader.

De sökande ska ha lämplig högre högskoleexamen, lämplig erfarenhet av ledarskap samt vara insatt i kommunalförvaltning.

Helhetslönen blir 15 310,62 euro i månaden. Tjänsten är tidsbunden på fyra år.

I ansökan står det också att Åbo stad värdesätter goda språkkunskaper, samarbetsnätverk, kännedom om näringslivet, ekonomiskt kunnande och strategiskt tänkande hos de sökande.

Ida Schauman, SFP:s medlem i stadsstyrelsen, hade gärna sett att man hade skrivit ut något mer specifikt om kunskaper i svenska.

– Jag tycker att stadsdirektören borde ha goda kunskaper i bägge de inhemska språken och i engelska, men jag fick inte understöd för det här. Om man inför formella språkkrav kan det samtidigt bli begränsande för en kandidat som till exempel har arbetat i Sverige och har goda kunskaper i svenska, men inget formellt språkintyg. Då kan formella språkkrav få en bakvänd effekt.

Stadsstyrelsens presidium, det vill säga stadsstyrelsens ordförande Lauri Kattelus, Samlingspartiet, vice ordförande Toni Eklund, SDP, och De grönas Jukka Vornanen, förbereder ärendet för stadsstyrelsen.

Fullmäktige fattar beslutet om vem som blir stadens nya direktör efter Aleksi Randell som övergår till intresseorganisationen Rakennusteollisuus, byggnadsindustrin.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit