Förflytta dig till innehållet

Spelnatt samlar unga från hela Svenskfinland

Bruno (t.h.) och Kristoffer är programledare under spelnatten. Pressfoto


Den 27–28 oktober blir det dags för det andra finlandssvenska lan-partyt som ordnas i regi av redaktionen Hajbo på Svenska Yle. Ett lan-party innebär att datorerna är uppkopplade till varandra så att deltagarna kan spela datorspel mot varandra.
Hajbo epic night battle för 11–13 åringar ordnas i Yles studio i Vasa, men barn från hela Svenskfinland väntas delta. Anmälningen öppnade på tisdag. Det ryms femtio personer i studion, men nytt för i år är att man också kan delta online hemifrån.
Hasse Lundqvist, redaktör och kontaktperson på Yle, berättar att det har ordnats delturneringar online under våren och hösten. Kärngruppen består av kring 50 spelare men sammanlagt har ungefär 120 unga deltagit i någon turnering.
Vincent Andersson, 13 år, från Nagu har deltagit i några av delturneringarna. Han har spelade fotbollsspelet rocket league med sin kompis från Hajbo och de blev andra. Han har också tävlat med spelet minecraft.
– Allt har varit otroligt bra ordnat, berömmer Andersson arrangörerna.
Han ska inte själv fara till Vasa för det är för långt borta. Han skulle gärna delta i någon form också i framtiden, men han är snart för gammal.
Lundqvist vill också lyfta fram att de har hälsa som tema på spelnatten.
– Fast vi kommer att sitta och spela halva natten kommer vi att satsa på hälsovinkeln. Vi kommer att ha gäster som talar om hur man bör äta och träna.
Arrangörerna får också hjälp av Malax IT förening och ungdomsledare från Power club som hjälper med övernattningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit