Förflytta dig till innehållet

Stulen båt finns kanske i Pargas


På bilden är båten vit, men nu är skrovet beige, ungefär kaffe med mjölk-nyans.

Att satsa flera tusen euro på en båt, sjösätta den, hamna på sjukhus två månader och under tiden få båten stulen – det är inte roligt, säger Vidar Fagerström i Dalsbruk.

Hans båt stals från Tyska holmen den 26 juli i Dalsbruk. Polisen vet att båttjuven – eller båttjuvarna  – kom dit i en stulen aluminiumbåt som sedan lämnades kvar. Polisen fick rätt snabbt tag på ägaren som kunde hämta aluminiumbåten efter ett par dagar.  Men Fagerströms båt är fortfarande borta.

förisstankarna riktades mot Pargas, förhör hölls men inga bevis fanns så nu har polisen meddelat att man lägger ner fallet. Men jag tänker att båten kanske ligger på någon strand i Pargas. Eller kanske någon har sett den, funderar Fagerström.

Båtens skrov är beige så som kaffe med mjölk, framtill finns en kajuta och bakom en mörkbrun presenning. Att den har en så ovanlig färg kanske kan hjälpa till att hitta den, hoppas Vidar Fagerström.

Båten är en fem meters MORVE 500-glasfiberbåt med en 50 hästkrafters, svart Suzuki-snurra.

– Jag säger inte att båten är så dyr, kanske 10.000 euro, men jag hade precis fått den nya presenningen på plats och en del annat gjort, så nu skulle jag vilja ha min båt tillbaka. Den är inte försäkrad så jag får inte ens ut några pengar i ersättning. Men jag betalar en belöning för tips som leder till att jag får båten tillbaka, säger han.

Fagerström bor på Pumpvägen 4 i Släts i utkanten av Dalsbruk och har telefonnummer 040-538 391.

Båtens registernummer är T-15028.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit