Förflytta dig till innehållet

TS: Man dömdes för att ha knivhuggit sin kamrat på parkbänk — offret vill inte säga upp vänskapen

Arkiv

Förvaltningsdomstolen. Inskränk inte rätten för vilken kommuninvånare som helst att besvära sig i planläggningsfrågor. Det blir bara ännu besvärligare då. ÅU-fotoArkiv/ÅU

ÅU-foto


En man från Åbo har dömts till dråpförsök av Egentliga Finlands tingsrätt, efter att ha knivhuggit sin kamrat i berusat tillstånd. Det skriver Turun Sanomat.
Dådet skedde i april. Offret satt gravt berusad på en parkbänk då kamraten överraskande tog i hans huvud, vände det åt sidan och knivhögg honom nära halsen. Offret fick ett fyra centimeter djupt sår vid nyckelbenet. Han fick snabbt vård och överlevde, varför gärningsmannen bara åtalades för dråpförsök.
I rätten bestred gärningsmannen att han försökt döda den andra mannen. Han mindes att han knivhuggit honom i axeln, men ansåg sig ha gjort sig skyldig högst till grov misshandel. Det var utmanande att utreda ärendet i rätten, eftersom båda två sa att de inte mindes händelsen.
Brottet hade dock fastnat på övervakningskamera, där man tydligen såg händelseförloppet. Enligt rätten måste gärningsmannen ha förstått att knivhugget var potentiellt dödligt.
I rätten åberopade han att han lider av mentala problem och utslagning. Rätten ansåg inte att hans hälsa hade försämrats så pass vid tidpunkten för brottet, att ett förmildrat straff var motiverat.
Däremot sågs det som en förmildrande omständighet att parterna kommit överens sinsemellan. Offret betonade i rätten att han fortsättningsvis vill vara vän med gärningsmannen.
Mannen dömdes till tre och ett halvt år fängelse. Han åläggs också att betala 1 500 euro i skadestånd till den andra mannen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit