Förflytta dig till innehållet

Tung trepoängare för Inter i Esbo – Åbolaget upp i serieledning

Martti Haukioja stod för den avgörande fullträffen från straffpunkten då Inter besegrade Honka.

FC Inter har fått en utmärkt start på årets fotbollsliga. På fredagen tog Åboelvan sin tredje seger på fyra matcher i säsongupptakten. Fullpoängaren borta mot Honka i Esbo innebär att de blåsvarta åtminstone tillfälligt toppar den unga serietabellen.

Slutsiffrorna i Hagalund skrevs 1–2 i ett möte där alla mål kom efter sidbytet.

Hemmalaget hade mer av spelet än sina motståndare i första halvlek. Honka tvingade fram ett antal hörnor men de riktigt farliga chanserna lyste med sin frånvaro. Likaläget 0–0 i paus var en självklar konsekvens.

Två minuter in i andra halvlek var det Inter som slog till genom Timo Furuholm. Den borne måljägaren noterades samtidigt för sin första fullträff i årets liga.

Dryga kvarten senare fick Inter straff då centrumförsvararen Ville Koski gjorde sig skyldig till en förseelse innanför eget straffområdet. Martti Haukioja tog ansvaret och nätade lika säkert som mot FC Lahti förra veckan då han också hittade rätt från elvameterspunkten.

I 73:e minuten åkte Honkas Edmund Arko-Mensah på sitt andra gula kort efter att bara fyra minuter innan fått sin första varning. Med en man mer under återstoden av matchen tänkte man att Inter lätt skulle kunna försvara sin trygga ledning.

Esbomanskapet hade emellertid inte gett upp och sju minuter före fulltid belönades också de med en straffspark. Lucas Kaufmann reducerade och såg till att det blev lite dramatik mot slutet. Men Inter höll undan och erövrade en ny viktig trepoängare.

Nästa lördag med avspark klockan 15 på Veritasstadion tar Inter emot nykomlingen KTP från Kotka.

Honka–Inter 1–2 (0–0)

Mål: 47. Timo Furuholm 0–1, 63. Martti Haukioja 0–2 (straff), 83. Lucas Kaufmann 1–2 (straff).

Honka: Tim Murray – Henri Aalto, Ville Koski (v), Konsta Rasimus – Duarte Tammilehto (82. Matias Rale) – Rui Modesto (73. Nasiru Banahene), Niklas Pyyhtiä (73. Otso Koskinen, v), Lucas Kaufmann, Edmund Arko-Mensah (v+v=rött kort) – Demba Savage (82. Jonas Levänen), Jean Marie Dongou (82. Juan Alegría).

Inter: Henrik Moisander – Arttu Hoskonen, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting (29. Noah Nurmi, v) – Juho Hyvärinen (73. Lassi Järvenpää, v), Anthony Annan, Aleksi Paananen (v, 74. Saintz), Martti Haukioja (80. Jesper Engström) – Benjamin Källman, Taiki Kagayama, Timo Furuholm (80. Matias Ojala).