Förflytta dig till innehållet

Två förtjänstfulla artiklar om cancerforskning tilldelades Elias Tillandz-priset

ÅU-foto
Provrör i ett laboratorium.

Elias Tillandz-priset utdelas årligen till BioCity Turkus bästa publicerade forskningsartikel. Det här året delades priset mellan två cancerforskningsartiklar som publicerades år 2017.
BioCity Turkus vetenskapliga rådgivande nämnd väljer pristagarna utgående från hela forskargemenskapens förslag. Priset utgavs på torsdagen den 23 augusti i samband med BioCity Sympiosium.
Den ena vinnande artikeln beskrev en metod för att förutspå effekten vid behandling av prostatacancer. Forskargruppen leds av Tero Aittokallio som är professor i matematik och statistik vid Åbo universitet.
I den andra artikeln hade forskare hittat överraskande samband mellan cancer och autism. Den gruppen leds av akademiprofessorn Johanna Ivaska som arbetar vid
Åbo Bioteknikcentrum.
Publikationspriset har namngivits efter Elias Tillandz (1640-1693) som var professor i medicin vid Kungliga Akademien i Åbo. Tillandz publicerade den första officiella vetenskapliga forskningen i Åbo.
I priset ingår ett stipendium som är understött av Stiftelsen för Åbo Akademi. Priset delades ut för fjortonde gången i år.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit