Förflytta dig till innehållet

Ukrainas sak är vår! – ”Finland måste göra sitt yttersta för att torpedera Putins planer och det enda sättet är att hjälpa Ukraina att vinna kriget”

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Trots det nya året är läget för människorna i Ukraina fortsättningsvis extremt kritiskt. Rysslands vidriga statsterrorism riktas nu specifikt mot det ukrainska samhällets infrastruktur och därmed specifikt civilbefolkningen vilket leder till oerhört lidande. Finland måste därför göra sitt yttersta för att torpedera Putins planer och det enda sättet är att hjälpa Ukraina att vinna kriget.

Svenska folkpartiets riksdagsledamot Anders Adlercreutz föreslog nyligen att Finland skulle skänka Ukraina ett antal av sina Leopard 2-stridsvagnar för att visa exempel för resten av Europa som hittills inte gett landet moderna pansarvagnar.

Det här förslaget bör behandlas i försvarsutskottet och i riksdagen i rask takt. Detta kommer också att kräva omfattande diplomatiska satsningar enär Tyskland, som vagnarnas ursprungsland, måste godkänna denna materielförsändelse.

Medan vi väntar på att förslaget behandlas och fortskrider finns det flera olika sätt för oss vanliga medborgare att hjälpa folket i Ukraina.

Man kan betala in pengar direkt till officiella ukrainska bankkonton där man kan välja vad man vill donera till, militära ändamål, medicinskt material, humanitär hjälp och så vidare.

Man kan även hjälpa via olika hjälporganisationer som till exempel Läkare utan gränser. Betalningslänkar till dessa hittar man rätt behändigt på nätet och i sociala medier, till exempel i min profil på Facebook.

Varje donation kommer att vara mycket välkommen. Slava Ukraini!

Terhi Vörlund-Wallenius
Läkare
Riksdagsvalskandidat (SFP)

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit