Förflytta dig till innehållet

Undervisningssektorns fackorganisation OAJ förbereder fackliga stridsåtgärder.

 ÅU-foto


Regeringens planerade lagändring som skulle göra det lättare för företag med under 20 anställda att säga upp personal har nu lett till att OAJ förbereder fackliga stridsåtgärder.
Det skriver OAJ i ett pressmeddelande på torsdagen.
Man vill dock ännu inte berätta vilka åtgärder som kan bli aktuella.
Bland OAJ:s medlemmar är det bland annat lärare på små privata daghemsföretag och skolor samt lärare på musik- och bildkonstskolor som skulle få försämrade arbetsvillkor
OAJ:s beslut kommer efter att det på onsdagen blev klart att regeringen inte tar tillbaka förslaget om försämrad anställningstrygghet.
– Utredningar har inte kunnat visa att sysselsättningen ökar bara för att anställningstryggheten försämras, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen i pressmeddelandet.
Luukkainen säger att det inte är speciellt svårt att säga upp anställda i Finland enligt nuvarande lagstiftning.
-Regeringens förslag skulle göra det möjligt att säga upp en person bara för att man inte gillar personen. Men det kan inte vara en grund för uppsägningar, säger Luukkainen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit