Förflytta dig till innehållet

Västanfjärds talkoanda gav resultat

En del av talkogänget.


.
– Utan vår ordförande Max Andersson hade det här inte blivit av, sade Runa Heino i dag då Västanfjärds byaråd satte punkt för arbetet den här säsongen på estraden på Kalkholmen.
Bo Vilander – en annan aktiv talkojobbare – sade att det inte heller hade blivit något utan Runas mathållning.
Och så vidare – allas insats har behövts för det här leaderprojektet som startade våren 2016 och nu har 1 045 bokförda talkotimmar.
– Till all lycka får vårt arbete räknas som vår andel av hela projektet, där leaderbidraget står för 65 procent, säger Andersson.
Hittills har cirka 45 000 euro gått åt, med andra ord helt enligt budget. Ett estradhus med förråd och tak och plats för långbord har byggts, murar har trollats fram mellan de gamla valven och cementgolvet tagits fram under decimetertjockt lager av mylla.
Allra först fälldes träd, stora sådana hade hunnit växa upp sedan kalkbränningen upphörde på 1950-talet. Den ruin som nu har byggts om, till estrad plus plats för publiken, var kalklager.
– Nästa stora projekt är inte bestämt. Små projekt har vi hela tiden, just nu stigarna till jungfrudansen i Misskärr. Där blir en 2 km lång motionsrunda, säger Andersson.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit