Förflytta dig till innehållet

”Vi fördömer terrorism – och hatpropaganda”

Torghörnet. Salutorget i Åbo efter knivdådet 18.8. Foto: Jan-Ole Edberg

Ordförandena för alla riksdagspartier och för Blåa riksdagsgruppen har på onsdagskvällen gått ut med ett gemensamt uttalande. Det låter så här:

 

”Vi har fört en konstruktiv diskussion och uppdaterar lägesbilden gällande den inre säkerheten och medborgarnas oro. Vi tillråder en sansad, faktabaserad och respektfull dialog. Oskyldiga får inte skuldbeläggas.

Vi litar på den finländska rättsstaten och på myndigheternas verksamhet.  Vi har förbundit oss till ett kontinuerligt förbättrande.

Vi fördömer terrorism i alla dess former skarpt, liksom alla typer av våld och hatpropaganda.

Vi förbinder oss i egenskap av partiernas företrädare att sörja för Finlands säkerhet och enighet och för att tillsammans diskutera dessa frågor regelbundet. ”

Texten har underskrivits av följande:  Juha Sipilä, statsminister, Centerns ordförande, Petteri Orpo, Samlingspartiets ordförande, Sampo Terho, Blåa riksdagsgruppen, ordförande, Antti Rinne, SDP:s ordförande, Laura Huhtasaari, Sannfinländarnas vice ordförande, Touko Aalto, De Grönas ordförande, Li Andersson, Vänsterförbundets ordförande, Anna-Maja Henriksson, SFP:s ordförande och Sari Essayah, Kristdemokraternas ordförande.

Läs alla artiklar om Åboattacken här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit