Förflytta dig till innehållet

Yles nya partimätning — Centerns väljartapp har stannat av, regeringens väljarstöd ökar

Arkiv/Ari Sundberg
Stor sal i Riksdagshuset.

Centern har ökat sitt väljarstöd med 0,9 procentenheter jämfört med förra mätningen i juni — partiet har nu 12,6 procent av väljarnas förtroende, enligt Yles nya partimätning.

I Yles färska partimätning är Sannfinländarna fortfarande det största partiet med 19,6 procent av väljarnas stöd. Efter det kommer Samlingspartiet med 16,8 procents väljarstöd och Socialdemokraterna med 16,3 procents väljarstöd.
Socialdemokraterna har slutat tappa väljarstöd eftersom de har ungefär lika stort stöd som i Yles mätning i juni. De gröna ökade sitt stöd med 0,8 procentenheter jämfört med Yles partimätning i juni och har nu 15,1 procent av väljarnas förtroende. Det sammanlagda stödet för regeringen ligger på 57 procent.
Taloustutkimus gjorde partimätningen åt Yle och intervjuade 2 451 människor, varav 1 749 svarade. Partimätningen gjordes mellan den åttonde juli och den sjätte augusti. Felmarginalen är två procent enheter i båda riktningarna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit