Förflytta dig till innehållet

"Även om man inte håller med Bard i allt han säger är detta inte en anledning till att han skulle stoppas från att delta i en debatt på ett universitet"

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

På Yle Arenan sändes den 19 november en paneldebatt på temat ”jämställdhet ur mäns perspektiv” där bland andra Alexander Bard deltog.
Bard var debattens mest berömda och mest energiska deltagare, men moderatorn skötte sig väl: alla fick komma till tals med sina olika perspektiv.
Jag hade nog inte tittat på, eller ens hört talas om den här debatten, om inte ett antal personer vid Åbo Akademi dragit igång en kampanj mot Bards planerade deltagande som fick mycket uppmärksamhet i media.
Om målet med kampanjen var att stoppa Bard från Åbo Akademi var kampanjen lyckad.
Om målet däremot var att folk skulle hindras från lyssna på Bard måste man konstatera att kampanjen var synnerligen kontraproduktiv.
Försök att förbjuda eller stoppa något brukar nämligen leda till att andra blir nyfikna på det som ska stoppas, och i skrivande stund har över 4 000 sett debatten på Arenan.
Även om man inte håller med Bard i allt han säger (eller ens i hälften) är detta i sig inte en anledning till att han skulle stoppas från att delta i en debatt på ett universitet.
Gustaf Olsson
F.d. ÅA-studerande

Dela artikeln

En kommentar: “"Även om man inte håller med Bard i allt han säger är detta inte en anledning till att han skulle stoppas från att delta i en debatt på ett universitet"

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit