Förflytta dig till innehållet

Enormt många säsongsarbetare söks till jul

Duunitori
Smarttelefon med platsannonser
Arbetsgivare runtom i landet söker mycket säsongsarbetare inför julen i år.

Än är det inte jul, men om man tänkt extraknäcka som säsongsarbetare gäller det redan att skicka in ansökningar.

I arbetssökningstjänsten Duunitori finns hundratals arbetsplatsannonser där man söker arbetskraft till julsäsongen. Det finns arbete inom restaurang- och resebranschen, men också inom logistik, post och försäljning. Några få (jul)tomtar efterlyses också, främst på orter i Lappland.

Just nu söks säsongsarbetare i sammanlagt 466 platsannonser på Duunitori. I verkligheten är platserna ändå avsevärt fler, då det i många annonser söks tiotals eller till och med hundratals julanställda.

I fjol efterlystes säsongsarbetare för julen med totalt 1 868 platsannonser på Duunitoris webbplats, varv största delen lades ut under oktober och november. I år har det redan lagts ut 1 372 annonser, vilket är cirka 70 procent mer än under samma tidpunkt förra året.

Stora arbetsgivare som HOK-Elanto, Alko och Posten efterlyser många jularbetare, men eftersom arbetsbilden är säsongsbetonad är det också många bemanningsföretag som söker julhjälp.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit