Förflytta dig till innehållet

Lokal affärsman ville köpa Gyltö militärområde – ÅU avslöjar de hittills hemligstämplade planerna

Kim Lund
en man tittar ut över havet
Jan M.Koivurinta förde förhandlingar med Försvarsmakten om att köpa Gyltö militärområde. Det var ett 100-miljoners projekt som skulle ha gjort Gyltö till ett unikt skärgårdssamhälle. Nu har tåget gått, säger han.
Affärsmannen, styrelseproffset och investeraren Jan M. Koivurinta och hans bolag Captium i Korpo hade för tio år sedan långtgående planer på att köpa Gyltö militärområde efter att Försvarsmakten avslutat sin…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Lokal affärsman ville köpa Gyltö militärområde – ÅU avslöjar de hittills hemligstämplade planerna

  1. Mats Bergman skrev

    Efter att ha läst denna intressanta artikel om Gyltö kan jag inte undgå att (igen) frapperas av en fråga. Varför diskuterar statsmakten en ev. försäljning av tvångsinlösta områden till tredje part? Utan att först sondera om ättlingarna till de ursprungliga ägarna av Gyltö skulle vilja få sina ägor
    återbördade? I en rättsstat borde detta ju vara en självklarhet: Dvs att om staten först tvångs-inlöser områden för ändamål (i detta fall försvarsändamål), och behovet av detta senare bortfaller så borde den tvångsinlösta egendomen återbördas. Denna fråga har diskuterats på Utö därifrån jag härstammar och Försvarsmakten också har sålt områden vidare. Dock utan resultat.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit