Förflytta dig till innehållet

Metall i getost och mikrobiologiska avvikelser i friterade kycklingbitar – Lidl och Valio återkallar produkter

Pressbild
getost och nuggetar
de här produkterna återkallas.

Lidl återkallar gäller getosten ”Chêne d’argent”, 200 g som är försedd med bäst före-datummärkningen 6.10.2022, 11.10.2022 och 15.10.2022. Enligt informationen som erhållits från varuleverantören kan dessa partier av produkten innehålla metall.

Lidl uppmanar på sin webbplats konsumenter att returnera produkten till närmaste Lidl-butik, där priset på produkten gottgörs. Lidl beklagar det extra besvär som kunderna medförs.

Valio har meddelat att man återkallat ett parti av produkten Gold&Green® Vegenugetit 230 g, bäst före 4.10.2022.

Partiet återkallas som en försiktighetsåtgärd, eftersom man misstänker att man i tillverkarens egenkontroll påträffat en mikrobiologisk avvikelse i en annan produkt som samma dag tillverkats på samma produktionslinje.

Partiet som återkallas har släppts ut i detaljhandeln 7.9.2022.

Valio råder konsumenter att för att få gottgörelse returnera de felaktiga produkterna i första hand till den butik, där de inköpts. Konsumenter kan också kontakta Valio via responsblanketten på Valios webbplats: www.valio.fi/ota-yhteytta .

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit