Förflytta dig till innehållet

Stora förändringar väntar den enskilda individen – World Economic Forum och dess agenda 2030 måste debatteras

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

World Economic Forum. Edward Mogstad efterlyser (HBL 31.8) mera ljus runt World Economic Forum och Young Global Leaders, som bl.a. statsminister Sanna Marin och finansminister Annika Saarikko har samröre med.

Många har redan länge önskat en bred debatt om dessa organisationer, och vartåt Finland och vår demokrati är på väg.

WEF, ursprungligen European Management Forum, grundades i Schweiz 1971 av Klaus Schwab.

WEF är ett familjeföretag i vars styrelse en familjemedlem alltid skall sitta.

Det har en omsättning på fem miljarder US dollar. Det är starkt sammankopplat med de multinationella finansbolagen Vanguard och BlackRock.

Schwab, som skrivit boken ”The Great Reset”, har med sin organisation fått ett starkt fotfäste i en stor del av världens regeringar.

WEF bjuder in unga, lovande politiker och utbildar dem.

De tillhör gruppen ”Young Global Leaders”.

I denna grupp finns Alexander Stubb, Boris Johnson, Justin Trudeau, Mark Rutte, Mario Draghi, Jacinda Ardern, Emmanuel Macron med flera.

Flera finländska politiker bl.a. Li Andersson och Eva Biaudet har deltagit i WEF:s sammankomster, som oftast hålls i slutna rum utan transparens för omvärlden.

Ungdomar runt om i världen som lobbar för WEF kallas ”Global Shapers”.

Greta Thunberg är en av dem.

Schwab har i intervjuer skrutit över hur WEF lyckats nästla in sig i många länders regeringar.

Han har  sagt ” We penetrate the cabinets”.

Hur är det möjligt, att denna privata organisation lyckats tillskansa sig så mycket världspolitiskt inflytande, att dess agenda nu blivit hela världens?

WEF talar öppet om en världsregering (New World Order), en världsbank, The Great Reset, Build Back Better, Agenda 2030 (globala mål för hållbar utveckling), Agenda 21 osv.

Man strävar efter att vi ska leva i en värld där vi ingenting äger, men ändå är lyckliga. Landsbygden ska avfolkas och alla ska ha en digital identitet.

WEF är en ekonomiskt stark, bred och djup lobbyorganisation, som har en tidshorisont på 50–100 år för sina mål. Agendan pekar mot, trots att det inte finns några offentliga dokument för denna, att uppnå global makt och kontroll, samt att minska befolkningsmängden. Detta skall uppnås steg för steg. 

Frågan blir – är det denna värld vi själva valt och är det denna livsmiljö vi vill lämna över till våra barn och barnbarn?

Det förefaller som om människans naturliga och jordnära förhållande till livet kan upphöra om dessa idéer framskrider.

Kan människans enastående potential tillvaratas under en dylik regim?

Klaus Schwabs nära medarbetare och högra hand, Yuval Noah Harari, författare till böckerna ”Homo Sapiens” och ”Homo Deus”, har utvecklat intressanta framtidsutsikter, där han för fram människan som en onödig varelse.

Varför har det inte förts en öppen diskussion om dessa världsomvälvande scenarier och om deras direkta och indirekta följder – demokratins nedmontering och upphörandet av länders nuvarande suveränitet?

Eftersom det tänkta systemet för mången ter sig som tyranniskt och dystopiskt, så måste vi kritiskt och öppet nu diskutera vad mänskligheten i framtiden på gott och ont står inför i det praktiska livet.

Det handlar om fullständig kontroll av människor. Ingenting ska längre vara personligt.

Detta leder till allvarliga integritetsintrång. Ett digitalt pass möjliggör ständig övervakning.

Det ser dock ut som om opinionen växer i världen mot The Great Reset och dess agenda. Ett folkligt missnöje med stora demonstrationer breder nu ut sig i världen.

Det ser ut som om WEF inte längre klarar av att hemlighålla sina avsikter.

Anne-Charlotte Söderström

Anna-Maria Niskanen

Lasse Örsäter

Peter Danielsson

Dela artikeln

2 kommentarer: “Stora förändringar väntar den enskilda individen – World Economic Forum och dess agenda 2030 måste debatteras

  1. Leif Wåhleman skrev

    Jag har oxå förstått att dessa krafter påverkar oss o våra samhällen, de flesta förstår inte detta bara för att det verkar för otroligt, för ondskefullt, o en del tror nog att, jaja det blir nog bra, men får dessa globalister ännu mer makt
    kommer många människor att komma i kläm, kanske kommer stridigheter blossa upp, egentligen vill jag tro att det goda i slutändan segrar, men det kan ta tid o mycket onödigt lidande.

  2. Tom Ramström skrev

    Det är faktiskt förvånansvärt lite som det förts en öppen diskussion gällande just det här ämnet. På vissa podcast och dylikt har man sett något smått, men jag skulle nästan våga påstå att de flesta som ser eller hör liknande, kallar det för konspirationsteorier. Jag kan rekommendera en dok av Mattias Desmet, en belgisk psykolog, som heter ” The psychology of totalitarianism”. Värt att läsa om man är intresserad av vart vi är på väg som ett samhälle och värld.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit