Förflytta dig till innehållet

Svenska forskare vill förbjuda minkfarmerna med anledning av covid

Röda lador på rad.
Totalt 120 forskare och veterinärer kräver att minkfarmningen ska avskaffas i Sverige, i en insändare i Dagens Nyheter. De inspireras av Nederländerna där en nedläggning av farmerna påskyndats av coronaviruset.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Svenska forskare vill förbjuda minkfarmerna med anledning av covid

  1. Göran Ek skrev

    Vad är det för skillnad på pälsfarmning mot annan djurhållning för kött och mejeriprodukter? Svaret är INGET, för djuren lever i fångenskap och kan inte leva ett naturligt liv enligt art.
    Skall en form av djurhållning förbjudas så skall även all annan djurhållning förbjudas. Men detta går ingen med på eftersom alla behöver mat och alla kan eller vill inte bli veganer och päls tolkas som lyxprodukt som ”ingen” behöver.
    Hur många pälsmotståndare har själv husdjur som de lämnar ensamma i en lägenhet eller tar för korta motionsrundor eller använder själv animaliska produkter?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit