Förflytta dig till innehållet

Trafikskyddet: "Fyrhjulingsförare är ofta unga, med allt vad det innebär av risker"

Anja Kuusisto
Fyrhjulingar är en brokig skara fordon, med olika krav på registrering och körkort för föraren. Foto: Anja Kuusisto Under helgen inträffade två olyckor i regionen med…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Trafikskyddet: "Fyrhjulingsförare är ofta unga, med allt vad det innebär av risker"

  1. Maria Granskog, fd trafiklärare skrev

    Det som förvånar och oroar mest är att föräldrarna till dessa ungdomar inte värdesätter sina barns liv, ens så mycket att de skulle vara villiga att satsa någon hundring på utbildning. Samtidigt satsar föräldrarna många tusen på fyrhjulingen, mopeden eller mopedbilen..
    Det är ett faktum att det är trafiken och självmord som är de vanligaste dödsorsakerna bland unga i åldern 15-24 år. Också om eget barn kanske klarar sig finns det en stor risk att någon annan förolyckas. Hur klarar femtonåringen psykiskt av en sådan olycka, där hen kört ihjäl någon? Risken blir ännu större i höst när barnen får sätta sig i en vanlig bil som väger tre gånger mer än fyrhjulingen, trots att hastigheten är begränsad.
    Jag ber er kära föräldrar till tonåringar: Ge ditt barn ens lite vägkost i ryggsäcken och köp körundervisning. Precis som du köper ridundervisning till den hästtokiga eller musikundervisning till den musikaliska. Ett fordon som kör 50-60 km/h är en dödlig projektil om föraren inte behärskar den.
    Anne Berner tog bort obligatorisk trafikundervisning för att den var för dyr. Vad är ditt barns liv värt?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit