Förflytta dig till innehållet

TV, modell äldre, började brinna i lägenhet i Åbo

ÅU-foto

En televisionsapparat i en lägenhet på Eriksgatan började brinna på tisdag kväll, kring klockan 17.45.
Tv:n var av den äldre modellen, meddelar brandkåren, och dess ägare, en äldre kvinna, lyckades lämna lägenheten själv.
Branden orsakade alltså inga personskador men jourhavande brandmästaren uppskattar att lägenheten måste vädras innan ägaren kan återvända.
Den brinnande apparaten orsakade en del materiell skada.

Dela artikeln

En kommentar: “TV, modell äldre, började brinna i lägenhet i Åbo

  1. Göran Ek skrev

    På ts.fi så kan man läsa att det var frågan om en bildrörs TV. Antagligen var den mer eller mindre instängd inne i bokhyllan eller något ligknande med dåligt luftflöde och dammig som aldrig har putsats. TV:n hade tidigare enkelt plastskal som fortsatte att brinna av sig själv, datorskärmar har varit gjorda av annat plast som inte brinner lika lätt.
    Har alltid undrat varför folk har mer eller mindre stängt in sina rutor, förstärkare, datorer… trots värmeutveckling. Vill man att de skall gå sönder snabbare eller är de så fula att de inte skall synnas?
    Har aldrig haft elektronik som har börjat brinna, nog brända kretskort eller strömkällor. Kanske det är för att man putsar dem ibland och är inte rädd för att öppna produkter trots varningar. En CRT kan farlig om man inte lkaddar ur den och tar i på fel ställe.
    Datorer förstörs främst av att man tar i dem fel utan att vara jordad och bränner kretsar med statisk elektrisitet. Annars är det ”vattenskador” och tappat i golvet/marken som är problemet, om man inte har telefonen i bakfickan och den böjs. Vem har ens något av värde i bakfickan? Man tigger om att någon ficktjuv kan plundra fickan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit