Förflytta dig till innehållet

Busringning av minderåriga ledde till enormt räddningsuppdrag i Hirvensalo

En läkarhelikopter, en räddningshelikopter, ambulans, polis och sjöbevakning ryckte ut på ett uppdrag på torsdagskvällen kring 18.30-tiden. Uppdragets rubricering lydde "räddning av person ur vattnet". Räddningsuppdraget leddes till norra Hirvensalo,…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Busringning av minderåriga ledde till enormt räddningsuppdrag i Hirvensalo

  1. Anders Eriksson skrev

    Kenneth J Jönsson, om du skulle ha egna barn så hade du skrivit på ett annat sätt. Å inte är det alltid barnens egna fel, barnen påverkas av mycket, bl.a. media och i synnerhet social media och dess utmaningar.. ”sharing is caring” sägs det enligt media, sen nu i vilken form det än må vara.

    Dessutom kostar räddningstjänsten oavsett om det är utryckning eller ej, sånt här kan jämföras med räddning av fastfrusna svanar eller katter som inte vågar komma ner från höga träd. Det lär ju ska vara som så att stand by – läget hos t.ex. den finska räddningstjänsten är extremt dyr i förhållande till andra demokratiska länders system.

  2. Kenneth J Jönsson skrev

    Felaktig användning av räddningsväsendet borde kunna beivras. Ersättning till fullo för åsamkade kostnader. Förälder eller förmyndare skall till svars för minderåriga. 15-åringar förstår väl vad de håller på med. Kanske gränsen för straffbar ålder bör sänkas?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit