Förflytta dig till innehållet

Ett och ett halvt års arbete till ända — nu är Jesper von Hertzens frågespel om Åbo klart

Jesper von Hertzen. Foto: Fredrik Häggman


Efter ett arbete som började hösten 2017 är spelmakaren och mångsysslaren Jesper von Hertzens senaste projekt klart. Förra veckan hämtade han upp de 2 000 exemplaren av det tvåspråkiga Åbofrågespelet ”Vi ses täl pual jokke/nähdään täl pual jokke” från tryckeriet.
– Det har varit en lång process, så det är klart att det ger en stolthetskänsla nu när man håller i den färdiga produkten, säger von Hertzen som höll den tidtabell han gav då han intervjuades om spelet i ÅU 14.3.2019.
Spelet är ett relativt avskalat frågespel, där målet är att ta sig genom en karta över Åbo genom att svara rätt på frågor. Frågorna är 900 till antalet och berör alla Åbo på något sätt – stadens geografi, arkitektur, historia, företag och så vidare.
– Det här är inget jag har jobbat åtta timmar om dagen med, utan man kommer på en fråga en dag och några till en annan dag. Räknar man timpenning så blir den knappast särskilt hög, men det är ett roligt projekt.
Nu när den fysiska produkten är klar börjar arbetet med att få ut spelet till butikerna. Hittills har fyra affärer i Åbo tagit in det.
– Jag hoppas också hitta Åbobaserade företag som vill köpa spelet, för att till exempel ge det som företagsgåva. Jobbet är långt ifrån över.
von Hertzen är kanske mest känd för sin veckovis återkommande frågesport ”Duellen” i HBL, men de senaste tio åren har han också jobbat med just spel. Det här är hans tredje egna brädspel efter Helsingforsspelet ”Vi ses under klockan” som kom 2011 och Tammerforsspelet ”Vi ses vid forsen” som kom 2017. Till det förstnämnda har han också gjort flera tilläggsfrågor.
Vad är nästa projekt?
– Jag har jobbat med ett Jyväskyläspel parallellt under en tid redan. Dessutom har jag ett nytt Helsingforsspel på gång.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ett och ett halvt års arbete till ända — nu är Jesper von Hertzens frågespel om Åbo klart

  1. ÅU skrev

    Hej! Spelet hittas åtminstone vid Casagrandes leksaksaffär, Kansallinen Kirjakauppa, Åbosamfundets butik Föripuoti och KUI design.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit